Snapchat For Business: ken jij het al?

24 november 2021 Ines Ortet

Snapchat For Business: ken jij het al?

Het is sinds 2017 mogelijk om te adverteren op Snapchat. Via Snapchat Ad Manager kunnen campagnes opgezet en beheerd worden. Voor bedrijven met een doelgroep die vooral millennials bevat is Snapchat een zeer goed platform om op te adverteren en de juiste doelgroep te bereiken. Begin met communiceren op een effectieve en visuele manier via Snapchat Business. Benieuwd naar wat jij en je bedrijf met Snapchat Business kunnen bereiken? Lees de blog en kom erachter!

Snapchat is een app die mensen verbindt met hun vrienden en de wereld. Met Snapchat For Business advertenties kunnen adverteerders wereldwijd publiek bereiken en zinvolle resultaten genereren. Snapchat For Business advertenties en openbare profielen zijn gemaakt voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of branche. Neem deel aan de dagelijkse gesprekken van Snapchatters met digitale advertenties op volledig scherm die tot actie aanzetten bij de mensen die het belangrijkst zijn voor je bedrijf.

Hoe werkt het? 

Heb jij nog geen Snapchat Business account? Ga snel en makkelijk van start en volg de 3 stappen om een account aan te maken.

Binnen de Snapchat Ad Manager kun je uit 3 verschillende campagne doelen kiezen:

  1. Awareness
  2. Consideration
  3. Conversions

Je doelgroep kun je segmenteren op bijvoorbeeld: lifestyle, demografische gegevens, geografische gegevens en apparaten.

Snapchat hanteert op dit moment een minimaal dagbudget van 5 euro per dag. Dit geeft je de kans om te testen, leren en het optimaliseren van campagnes binnen een bepaald budget.

 

Waar en hoe creëer ik mijn content voor de Snapchat advertenties? 

Het creëren van een video advertentie vergt vaak meer werk en investering dan een tekstadvertentie. Met de creatieve tool Snap Publisher creëer je makkelijker en sneller een advertentie voor het platform. Je maakt een keuze uit meerdere templates en upload je eigen afbeeldingen, video’s, logo’s, etc. Het enige wat je dan nog te doen staat is het uploaden van je advertentie in de Snapchat Ad Manager.

 

goed om te weten! 

  1. Dagelijks gebruiken meer dan 360 miljoen mensen Snapchat
  2. De gemiddelde gebruiker Snapchat 30 minuten per dag
  3. Snapchatters gebruiken hun telefoon 20% meer tijdens het (online) winkelen

 

De Snapchat Pixel: hoe werkt het?

Door het instellen van de Snapchat Pixel kun je de klant gebeurtenissen op verschillende apparaten volgen. Dus wanneer een gebruiker je advertentie op Snapchat ziet en een aankoop doet op de desktop, volgt de Snap Pixel die gebeurtenis en stelt je in staat jouw advertentie toe te schrijven aan hun acties. Naarmate de Snap Pixel meer gebeurtenissen meet, leert Snapchat meer over de soorten mensen die het meest waarschijnlijk soortgelijke acties ondernemen, zodat je de conversieoptimalisatie voor jouw campagnes kunt ontgrendelen.

Wil je meer informatie over waarom je moet adverteren op Snapchat en de voordelen ervan? Lees dan hier alle informatie over Snapchat Business Manager. ‘Get Started!’

 

 


, ,