Instagram Ads.

Lees meer

Instagram Ads

De populariteit van Instagram blijft mateloos. Uit het grote social media onderzoek 2023 blijken TikTok en Instagram (weer) de grote winnaars.

Waarom zou je adverteren op Instagram?

Wanneer je een visueel verhaal wilt vertellen, ben je bij Instagram bij het juiste adres. Adverteren op Instagram is interessant wanneer je jouw merk onder de aandacht wilt brengen onder jouw doelgroep. Maar ook als je jouw aankopen of leads wilt boosten, kun je bij Instagram goed terecht. Door de verschillende mogelijkheden in campagne doelen kun je met bijna ieder doel op Instagram terecht. Wanneer jouw doelgroep tussen de 20-35 jaar oud is, is Instagram als platform helemaal aantrekkelijk om goed aanwezig op te zijn. Deze doelgroep bevindt zich namelijk het meest op dit platform. Toch groeit de aanwezigheid van de oudere doelgroep ook enorm in de laatste jaren. Tot slot kun je met dezelfde Ads Manager als Facebook Ads, kun je op dit platform ook helemaal los qua targeting.

Adverteren op Instagram met Instagram Ads

Drie onderwerpen voor campagne doelen op Instagram

Bereik

Instagram Ads helpt je met het genereren van meer merkbekendheid. Ook kun je Instagram advertenties inzetten om een groter bereik te creëren. Hierbij kun je jouw doelgroep gericht targeten.

Overweging

Instagram Ads helpt je bij het creëren van betrokkenheid bij jouw pagina of bericht. Wil je juist jouw app installaties vergroten of leads genereren? Ook dat kan. Genereer meer traffic naar jouw website met Instagram Ads.

Conversie

Instagram Ads helpt je bij het genereren van conversies. Dit kunnen aankopen zijn uit jouw productcatalogus, maar met Instagram Ads kun je ook jouw fysieke winkelbezoeken promoten.

Adverteren op Instagram

De populariteit van dit platform werkt ook negatief. Door alle sterke content zie je door de bomen het bos niet meer. Daarbij komt het platform om de haverklap met updates. Zo kun je sinds een aantal jaar ook Shoppen via Instagram, influencers volgen via livestreams in Instagram TV of in aantrekkelijke Instagram Reels en gebruikmaken van talloze filters.

De juiste boodschap aan de juiste mensen overbrengen is hierdoor belangrijker dan ooit tevoren. Wanneer maak je gebruik van Instagram Stories? Wat is er überhaupt allemaal mogelijk binnen Instagram Ads? Wanneer vertoon je jouw Instagram advertenties alleen in het Instagram Overzicht? Ontdek samen met WEBSTRIJD de juiste Instagram Ads strategie.

Het is in ieder geval super belangrijk om aantrekkelijk beeldmateriaal te hebben. Wij vragen de klant zelf foto’s aan te leveren. Vaak is dit al voor de website geschoten en kunnen wij dit daarna in een mooi advertentie jasje gieten. Wij zijn helaas geen designers en/of fotografen, dus nieuwe content creëren kunnen wij niet. Wel werken we nauw samen met branding bureau’s, zoals Beex, om ervoor te zorgen dat onze klanten altijd een mogelijkheid hebben om mooi beeldmateriaal te (laten) creëren.

Aan de slag met Instagram Ads met WEBSTRIJD

Klinkt dit allemaal wel interessant voor jouw bedrijf? Dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag meer over onze werkwijze en onze kosten. Wat krijg je hiervoor? Los van de opzet van professionele advertenties en het onderhoud hiervan, onder andere een mooi dashboard met resultaten, een maandelijkse call en advies om jouw website te verbeteren. Meer weten? Neem dan contact op!

Laten we samenwerken

Bij ieder doel past een andere strategie. Hoe pak je dit aan? WEBSTRIJD helpt je met het opzetten van effectieve advertenties op Instagram.