Google Shopping.

Via een Performance Max campagne.
Lees meer

Google Shopping

Op zoek naar hardloopschoenen, meubels of elektronische artikelen? Via Google Shopping kun je producten makkelijk met elkaar vergelijken. Je vindt Google Shopping onder het tabblad Shopping in Google, maar ook boven de zoekresultaten. Wil jij met jouw producten ook in de Google Shopping resultaten komen te staan? Dat kan! Vergroot de omzet van jouw bedrijf met een Performance Max campagne en maak gebruik van Google Shopping Ads.

Productfeed voor Google Shopping

Om te kunnen verschijnen in het Shopping tabblad van Google moet de productfeed van jouw producten gekoppeld aan Google Merchant Center. Via het Google Merchant Center komen de producten vervolgens terecht in Google Ads. Vanuit hier worden advertenties gemaakt met jouw producten. Binnen een Google Shopping advertentie zie je een afbeelding, titel, beschrijving en de prijs van jouw product.

Je hoeft niet al je producten te promoten via Shopping Ads. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te starten met de producten die online het best verkopen en wanneer het rendement gewenst is, uitbreiden. Ook zorgen wij er altijd voor dat wanneer producten niet meer op voorraad zijn de advertenties worden gepauzeerd.

Voordelen van Google Shopping

Gebruik van afbeeldingen

Je laat de bezoekers een beter beeld zien van het product dan bij een tekstadvertentie.

Relevanter verkeer

De bezoekers die op de advertentie klikken zijn vaak relevanter; ze weten immers al hoe het product eruit ziet en wat de prijs is van het product.

Betaal per klik

Je betaalt pas wanneer de bezoekers ook daadwerkelijk klikt op jouw advertentie.

Performance Max campagne

Eerder kon je via Google enkel een Shopping campagne opzetten. Tegenwoordig hebben ze het geüpgraded naar een Performance Max campagne. Hier kun je ook jouw productfeed aan koppelen en daarmee verschijnen met advertenties in het Shopping tabblad, maar er is meer. Je wordt met een Performance Max campagne namelijk niet enkel getoond in het Shopping gedeelte van Google.

Performance Max is een combinatie van display, videoadvertenties, tekstadvertenties en Google Shopping. Je wordt hiermee vertoond op onder andere:

Google Search en zoekpartners
Google Display-netwerk
Discover
Gmail
YouTube en andere videokanalen
Google Maps

Het is een soort Smart Shopping Plus campagne. Super relevant en zeer aan te raden! Wil je hier meer over weten of bespreken of dit wat voor jouw bedrijf is?

Laten we samenwerken

Bij ieder doel past een andere strategie. Hoe pak je dit aan? WEBSTRIJD helpt je met het opzetten van een effectieve Shopping campagne.