Google Shopping.

We bieden deze dienst aan met of zonder de feedmanagementtool Channable.
Lees meer

Google Shopping

Op zoek naar hardloopschoenen, meubels of elektronische artikelen? Via Google Shopping kun je producten makkelijk met elkaar vergelijken. Je vindt Google Shopping onder het tabblad Shopping in Google, maar ook boven of naast de zoekresultaten. Wil jij met jouw producten ook in de Google Shopping resultaten komen te staan? Dat kan! Vergroot de omzet van jouw bedrijf met Google Shopping.

Hoe zet je een Shopping campagne op?

Met Google Shopping wordt de productfeed van jouw producten gekoppeld aan Google Merchant Center, via Google Merchant Center komen de producten vervolgens terecht in Google Ads. Vanuit hier worden advertenties gemaakt met jouw producten. Je ziet dan een afbeelding, beschrijving en de prijs van jouw producten.

Hoe begin je met Google Shopping?

Je hoeft niet al je producten te promoten op Google Shopping. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te starten met de producten die online het best verkopen en wanneer het rendement gewenst is uitbreiden. Ook zorgen wij er altijd voor dat wanneer producten niet meer op voorraad zijn de advertenties worden gepauzeerd.

Voordelen van Google Shopping

Gebruik van afbeeldingen

Je laat de bezoekers een beter beeld zien van het product dan bij een tekstadvertentie.

Relevanter verkeer

De bezoekers die op de advertentie klikken zijn vaak relevanter, ze weten immers al hoe het product eruit ziet en wat de prijs is van het product.

Betaal per klik

Je betaalt pas wanneer de bezoekers ook daadwerkelijk klikt op jouw advertentie.

Adverteren met een feed

Kom jij ook weleens producten tegen in een advertentie die je eerder online hebt bekeken? Of producten die heel erg lijken op wat jij zoekt? Wil jij deze relevante advertenties ook tonen aan jouw bezoekers of potentiële bezoekers? Lees hieronder kort hoe je dit kunt aanpakken.

Je kunt adverteren aan de hand van een lijst van jouw producten of diensten. Deze lijst, ook wel feed genoemd, kun je bijvoorbeeld aan Google Ads of Facebook Ads koppelen. Vervolgens kun je middels campagnes jouw producten in je Display, Shopping en Social advertenties vertonen. Er zijn wel duizenden platformen waar je kunt adverteren door middel van een feed. Voorbeelden zijn: Marktplaats, Fashionchick, Bol.com en Amazon.

Feedmanagementtool Channable

Wanneer je veel producten hebt, is het zeer aan te bevelen om met een feedmanagementtool te gaan werken. Wij werken zelf veel met Channable. Met deze tool kun je veel automatiseren, dus wanneer je het eenmaal hebt opgezet zal het je in de toekomst veel tijd besparen. Ook zorgt dit voor minder fouten in je feed, dan wanneer je handmatig alle producten/diensten toevoegt.

Wij bieden de dienst Google Shopping zowel met feedmanagementtool (Channable) aan als zonder vanaf €279,- per maand.

Laten we samenwerken

Bij ieder doel past een andere strategie. Hoe pak je dit aan? WEBSTRIJD helpt je met het opzetten van een effectieve Shopping campagne.