Stimuleer Instagram-bedrijfsprofiel bezoeken

11 mei 2020
11 mei 2020 WEBSTRIJD

Stimuleer Instagram-bedrijfsprofiel bezoeken

Hoe kun je ervoor zorgen dat meer mensen jouw Instagram-bedrijfsprofiel bezoeken? Wij hebben de button ‘Bezoek Instagram Profiel’ nu al vaak voorbij zien komen. Dit is echter geen mogelijkheid binnen de Facebook Ads Manager. Hoe stel je dit dan in via Instagram? En wat kun je nog meer doen om jouw Instagram profiel aantrekkelijker te maken, zodat je profielbezoeken gestimuleerd worden? Lees snel verder!

instagram bedrijfsprofiel

 

Promoot je bedrijfsprofiel op Instagram

Naast alle trucs die je kunt uithalen rondom hashtags en beeldmateriaal, kun je ook simpelweg je bedrijf promoten tegen geld. Dit hoeft niet per se via de Facebook Ads Manager, je kunt ook vanuit de Instagram app een simpele promotie advertentie zetten. Wanneer je de promotie inzet, krijg je de mogelijkheid om de ‘Bezoek Instagram profiel’-button in te zetten. Wij hebben ons hier rot naar gezocht binnen de Facebook Ads Manager, maar deze button kun je alleen gebruiken binnen de app.

Hoe zet je een Instagram promotie gericht op profielbezoeken op?

 1. Ga naar je bedrijfsprofiel.
 2. Selecteer het bericht dat je wilt promoten.
 3. Klik onder de afbeelding op Promoten.
 4. Selecteer de doelstelling “Profiel- of websitebezoeken stimuleren”.
 5. Voer de details van je promotie in door een doelgroep, het budget en de duur in te stellen. Wie wil je bereiken? Welk budget heb je ervoor over en hoe lang moet je promotie lopen?
 6. Klik op Volgende als je deze gegevens hebt ingevoerd.
 7. Klik op Promoten om je promotie af te ronden.

Zodra je op Promoten hebt getikt, wordt je advertentie beoordeeld aan de hand van het Facebook advertentiebeleid. Promoties worden over het algemeen binnen een paar uur beoordeeld. Bij goedkeuring wordt de promotie automatisch live gezet.

3 tips om Instagram-bedrijfsprofiel bezoeken te stimuleren

 1. Vul je volledige bio beschrijving in.

  Wie ben je? Wat doe je? En wat maakt jouw bedrijf en profiel zo interessant? Vertel dit aan jouw bezoekers in je biografie. Hoe help jij met jouw bedrijf mensen verder? Dit hoeft niet per se over een dienst te gaan. Het kan ook worden toegepast bij producten of webshops. Een extra tip: zet in jouw naam (het dikgedrukte deel) het zoekwoord waar jij op gevonden wilt worden. Wanneer mensen hiernaar zullen zoeken, zal jouw account sneller naar boven komen. Zie als voorbeeld onze biografie:

   

 2. Stimuleer klanten om je bedrijf te taggen in hun berichten.Laat jouw bedrijf zo veel mogelijk circuleren. Dit krijg je met name voor elkaar door interactie. Daag mensen uit om jouw profiel te taggen in hun producten, zodat mensen berichten kunnen zien van klanten die je product of dienst gebruiken in het dagelijkse leven.
 3. Post hoogwaardige foto’s.

  Stop tijd in het maken van je content. Aantrekkelijke afbeeldingen en video’s zullen mensen nou eenmaal eerder aanspreken. Als je hoogwaardige foto’s wilt maken met je mobiele telefoon, zorg dan voor goed, natuurlijk licht. En heb je dan een prachtige foto gemaakt, vergeet dan niet een leuke tekst erbij te zetten. Gebruik een caption die mensen nieuwsgierig maakt en blijf verder vooral bij jezelf. Een extra tip voor meer bereik: probeer meer mensen te bereiken door hashtags te gebruiken in je bijschriften en door een locatietag toe te voegen aan je bericht.

En nu aan de slag met jouw Instagram bedrijfsprofiel

Hulp nodig bij het inzetten van advertenties voor jouw Instagram bedrijfsprofiel? Of wil je graag even sparren over wat handig is voor jouw bedrijf op Instagram? Stuur ons dan een berichtje!