Creatieve targeting methodes op Facebook & Instagram

30 juni 2020
30 juni 2020 WEBSTRIJD

Creatieve targeting methodes op Facebook & Instagram

Creatieve targeting methodes op Facebook & Instagram

Wanneer je aan het adverteren bent geslagen op Facebook en Instagram begint het vaak met het targeten van websitebezoekers die nog geen aankoop hebben gedaan of lookalike van mensen die wel een aankoop hebben gedaan. In deze blog deel ik een aantal creatieve targeting methodes op Facebook en Instagram waarbij je niet meteen aan zult denken maar die wel heel lucratief kunnen zijn, mits je product aansluit op de doelgroep! Hier komen ze!  

#1 Goede en hechte vrienden van mensen die binnenkort jarig zijn

Facebook maakt hierin onderscheid tussen goede en hechte vrienden en binnen welke tijd die vrienden jarig zijn. Verkoop jij online product of heb je bijvoorbeeld een restaurant? Maak dan advertenties voor deze doelgroep!

WEBSTRIJD_Post_Verjaardag_

Binnenkort een goede vriend(in) jarig? Verras hem of haar met de volgende producten, een dinerbon, weekendje weg noem het maar op. Zorg hierbij ook voor passende content. Een cadeau met ballonnen of een feestelijke tafel. Je kunt naast vrienden van de jarige ook een campagne opzetten voor mensen die binnenkort zelf jarig zijn!

 

Facebook_Targeting_Jarig

Hierop heb je ook nog een aantal varianten:

  • Vrienden van mensen die recent zijn verhuisd
  • Vrienden van mensen die net zijn verloofd
  • Vrienden van mensen die net zijn getrouwd

Facebook_Targeting_Demografischegegevens

#2 Mensen die net starten met een nieuwe baan

Vaak hebben mensen met een nieuwe baan het druk met nieuwe indrukken en prikkels, willen er goed uitzien en gezond eten. Dit kan bijvoorbeeld een reden zijn om sneller een gezonde maaltijd te laten bezorgen, nieuwe nette kleding aan te schaffen of wellicht een yogales om alle prikkels van de dag te verwerken.

#3 Ouders met kinderen van verschillende leeftijden

Ouders hebben met kinderen in verschillende leeftijden hebben ook steeds andere behoeften. Voor kinderen van 0 – 12 maanden denk ik eerder aan een fles, speen of luiers en bij kinderen van 9 tot 12 aan een voetbal, nieuwe schoenen of een leesboek.

Facebook_Targeting_Ouders

#4 Mensen met een jubileum

Hierbij gaat het om een jubileum van een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Wellicht een mooi sieraad, champagne of een romantisch weekend weg?

Facebook_Targeting_Jubileum

Kortom, er zijn nog genoeg creatieve targeting methoden die nog maar weinig worden gebruikt en goed nieuws: er komen er ook steeds meer bij! Met goed beeld in combinatie met de juiste tekst en doelgroep valt of staat je campagne. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op!

, , ,