4 verschillende doelen van 4 verschillende soorten klanten van WEBSTRIJD

17 augustus 2023 Lisa Vonk

4 verschillende doelen van 4 verschillende soorten klanten van WEBSTRIJD

Ben jij een ondernemer en wil je meer verkopen of meer leads? Of wil je juist meer bekendheid genereren en/of je klantenbestand uitbreiden? De doelen van jouw bedrijf hangen af van de fase waar je je in bevindt. Met online advertising is het gelukkig mogelijk om verschillende soorten doelen te bereiken. Zo helpen wij met WEBSTRIJD ook verschillende soorten klanten, die op hun beurt weer verschillende soorten doelen hebben gesteld. Het maakt niet uit in welke branche je je bevindt. Wij weten overal raad mee en helpen je graag jouw specifieke, en misschien wel unieke, doelen te bereiken!

Waar kan WEBSTRIJD jou mee helpen?

Je zult je je nu misschien wel afvragen waar we met WEBSTRIJD dan precies bij kunnen helpen. Daarom hebben we in dit artikel beschreven wat voor soort klanten we op dit moment helpen en wat voor soort doelen we onze klanten helpen behalen. Mocht je geïnteresseerd zijn in een samenwerking, maar niet weten of jouw doelen bij ons werk passen, lees dan snel verder!

Het maakt ons niet uit in wat voor soort branche jouw bedrijf zich bevindt. Of je nou in de hypotheken zit of telefoonhoesjes verkoopt: wij weten overal raad mee. We hebben verschillende soorten klanten uit verschillende branches met verschillende soorten producten. We zijn expres niet gespecialiseerd in één soort branche. Sterker nog, we hebben juist liever geen precies dezelfde klanten. Bij precies dezelfde soort klanten loop je het risico tegen elkaar te concurreren. Ofwel, het zou kunnen dat we dan op precies dezelfde zoekwoorden bieden voor dezelfde klanten en op die manier tegen elkaar opbieden. Binnen ons bedrijf hebben we liever geen concurrentie tussen de klanten en daarom verschillen al onze klanten van elkaar.

Aan het begin van een samenwerking starten we met de kick-off call. Hierin bespreken we onder andere de gestelde doelen van de klant. Het is dus goed om hier van tevoren over na te denken. Als de klant duidelijke doelen heeft gesteld, kunnen wij hier gericht naartoe werken. Daarnaast kunnen we ook beter zien of de advertenties tot het gewenste resultaat hebben geleid. Zonder doelen = minder effectieve inzichten.

Om je een aantal voorbeelden van onze klanten te geven hebben we hier 4 soorten klanten opgesomd. Allemaal hebben ze verschillende producten/diensten met daarbij behorende doelen. Op deze manier krijg je een beter inzicht waar wij bij kunnen helpen.

1. Hendy Amsterdam. Doel = verkopen | Goedkopere segment 

Allereerst Hendy Amsterdam. Dit leuke telefoonkettingen-merk is inmiddels al ruim 2 jaar klant bij ons. Hun telefoonkettingen (vanaf 25,-) gaan inmiddels als warme broodjes over de toonbank. Het doel was/is om online meer omzet te behalen. We zetten hiervoor advertenties in via Google Ads en Facebook/Instagram Ads.  

2. byJensen. Doel = verkopen | Duurdere segment 

Daarnaast byJensen: een prachtig Scandinavisch merk met in de verkoop exclusieve Scandinavische woon- en lifestyle producten. Hier verschilt de prijs per product enorm en ligt gemiddeld tussen de 20 en 1500 euro. Een andere prijscategorie dan de Hendy’s dus. 

Voor byJensen zetten wij ook zowel Google als Facebook/Instagram Ads in. Inmiddels werken we ook alweer ruim 2 jaar voor dit mooie merk. In deze oude case (uit 2020) krijg je een kijkje in ons werk.

3. Hypotheekrente.nl. Doel = leads genereren

Hypotheekrente.nl: geen product maar een dienst wat wordt aangeboden. Zo veel mogelijk (vrijblijvende) hypotheekadvies gesprekken is het doel. Ook voor diensten kan Google Ads erg effectief zijn. We zetten in op veel interessante zoekwoorden waarbij het antwoord een hypotheekgesprek kan zijn. Ze zijn op deze manier goed (en effectief) zichtbaar in de zoekresultaten in Google.

4. AAYA Health & Cosmetic Clinic. Doel = bekendheid onder de juiste doelgroep

Tot slot bedienen we AAYA Health & Cosmetic Clinic. AAYA is dé kliniek voor persoonlijke leefstijlgeneeskunde en premium cosmetische zorg. Weer totaal wat anders zul je misschien denken. Hun wens is om bekend te worden onder hun gewenste doelgroep. Zodat iedereen van AAYA afweet wanneer er vraag naar is. Met veel plezier zetten we Instagram/Facebook Ads voor hen in waarbij we de juiste doelgroep targeten om extra bekendheid te genereren.

Wil jij ook aan de slag om jouw doelen te bereiken?

Zoals je hebt kunnen lezen is er van alles mogelijk binnen online marketing land en in samenwerking met WEBSTRIJD. Van meer bekendheid genereren tot meer leads en online verkopen. Is je interesse getrokken en wil je aan de slag? Of wil je een vrijblijvende call om te overleggen of wij ook bij jou passen? Leuk! Vul ons contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om wat te plannen!

, , , ,