Case: meer online verkopen.

Lees meer van de case

Resultaten

Hierbij is data uit 2019 met data uit 2020 vergeleken. Meer online verkopen.

Count Up to +223%
+223%

Conversiepercentage

Count Up to +278%
+278%

Transacties

Count Up to +88%
+88%

ROAS (Return On Ad Spend)

ByJensen

ByJensen verkoopt Scandinavische woon- en lifestyle producten. De eigenaresse: Inge Haahr Jensen, geboren en getogen in Denemarken, is op haar 24e naar Nederland verhuisd om een internationaal bedrijf te runnen.

In 2016 heeft zij haar hart gevolgd en dat bedrijf verruild voor byJensen. Zo kan ze haar Deense wortels combineren met haar liefde voor Nederland.

ByJensen verkoopt in haar webshop producten die puur, mooi en duurzaam zijn. Verder is ze altijd opzoek naar nieuwe producten die passen bij een duurzaam en stijlvol interieur. Spullen met een duidelijke functie, tijdloze uitstraling en Scandinavisch DNA.

Daarnaast verstuurt ByJensen al haar pakketten met veel aandacht en liefde voor milieu en mens. Alle pakketten worden verzonden zonder gebruik van plastic.

Benieuwd naar de producten van ByJensen? Check dan de website!

Plan van aanpak

In april 2020 kwamen we via Instagram met Inge in contact. Inge vertelde dat ze zelf aan de slag was gegaan met Google Ads, maar er eigenlijk te weinig kaas van had gegeten. De vraag was of wij het huidige advertentiebudget efficiënter in konden zetten, zodat er meer geld terug zou komen voor iedere euro die werd uitgegeven aan advertentiekosten. Eigenlijk meer online verkopen dus, maar wel tegen hetzelfde budget.

Met WEBSTRIJD zijn wij in het account gedoken. We zagen inderdaad veel punten ter optimalisatie, zoals de indeling van de advertenties, advertentieteksten, biedstrategieën en zo meer. In overleg met Inge hebben we dan ook heel wat verbeteringen doorgevoerd: de huidige campagnes geoptimaliseerd, nieuwe campagnes opgezet en inmiddels zijn we aan het opschalen met de huidige campagnes die lopen.

Maandelijks hebben we een call met Inge waarin we de resultaten van de afgelopen maand bespreken en nieuwe plannen initiëren voor de komende tijd.

Google Ads

Op dagelijkse basis zijn we bezig met het optimaliseren van de campagnes om meer online verkopen te realiseren. Daarnaast zijn we continu bezig met het spotten van kansen voor de groei van ByJensen. Er zijn een paar punten die enorm hebben bijgedragen aan de groei van de Google Ads resultaten (die bovenaan deze pagina staan genoemd), namelijk:

  • De reguliere Shopping campagne is overgezet naar Smart Shopping.
  • Feedproblemen zijn opgelost door regels te maken in Google Merchant Center.
  • In alle campagnes zijn we overgegaan op een automatische biedstrategie.
  • Zoekwoorden, advertenties en landingspagina hebben we naadloos op elkaar aan laten sluiten.
  • Alle advertenties zijn voorzien van de juiste extensies.
  • Inzicht gegeven wie de doelgroep precies is en hoe dit elke maand toch weer iets veranderd. Daarbij hoe we hierop goed in kunnen spelen.
  • Tijdelijke acties zijn (en worden) verwerkt in de advertenties.
  • Er wordt iedere week met veel passie gezocht naar kansen, groei en succes om up-to-date te blijven en concurrenten voor te blijven.

Website optimalisatie

Naast de Google Ads activiteiten lopen wij op maandelijkse basis door de website van ByJensen heen en geven we advies. Dit gaat van filteropties tot indeling van het menu. Ook checken we regelmatig de hele websiteflow (van homepage tot betaling), zowel op mobiel als desktop, om te kijken waar het beter kan.

Dit advies ondersteunen we met de cijfers vanuit Google Analytics. Hierbij kijken wij bijvoorbeeld naar de top 3 pagina’s waar de meeste bezoekers de website verlaten. Met de tool Hotjar kunnen we zien hoe mensen over de website bewegen en waar ze op klikken.

Dit nemen we allemaal mee in ons maandelijkse advies aan Inge. Bij WEBSTRIJD realiseren wij meer online verkopen door een mix van:

  • Advertenties inzetten voor meer bereik, naamsbekendheid & websitebezoekers.
  • Websiteoptimalisaties voor een betere conversieratio.

Eigenaresse ByJensen.nl

“Webstrijd beheert onze Google Ads account. Wat is het fijn om dit uit handen te hebben gegeven! Het budget wordt nu doordacht uitgegeven en de resultaten zijn verbeterd! Bedankt voor een fijne samenwerking.”

Samenwerken?

Kan jouw bedrijf ook wel wat hulp gebruiken bij de start of optimalisatie van jouw zichtbaarheid op Google? Wil jij ook meer online verkopen? Neem contract met ons op. Dan kunnen we een afspraak plannen om te kijken of jouw wensen en onze diensten op elkaar aansluiten.