Actief zijn op social media als bedrijf

10 augustus 2021
10 augustus 2021 Ines Ortet

Actief zijn op social media als bedrijf

In onze huidige samenleving is social media een onmisbaar onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Social media maakt het voor gebruikers mogelijk om hun verhalen, kennis en ervaringen te delen. Als gevolg heeft de huidige consument steeds meer invloed en bereik gekregen. In deze blog leg ik uit waarom het als bedrijf belangrijk is dat jij actief bent op social media en wat de voordelen hiervan zijn.

Social media heeft de manier waarop men toegang tot informatie krijgt veranderd. Het zorgt ervoor dat miljoenen mensen hun stem kunnen laten horen en informatie kunnen verspreiden. Als bedrijf is het daarom erg belangrijk dat jij ook jouw stem laat horen en actief bent. Op deze manier kun je namelijk deelnemen in de conversaties en de nieuwste ontwikkelingen volgen. Wanneer jij dit niet doet, zul jij al snel achterlopen op de nieuwste trends en ontwikkelingen en ben jij minder op de hoogte van de behoeftes van jouw ideale klant. Bovendien is de kans groot dat wanneer je als bedrijf niet actief bent op social media, jouw potentiële klanten naar een concurrent zullen gaan die dit wel is.

De voordelen van actief zijn op social media

Social media wordt gezien als een enorm krachtig marketinginstrument voor bedrijven. Mensen kopen namelijk producten en diensten van bedrijven die zij (en hun vrienden) vertrouwen. De manier om een relatie met potentiële klanten op te bouwen is door een sterke aanwezigheid te hebben op de voor jou geschikte platformen. Social media is daarnaast ideaal wanneer jij naamsbekendheid op wil bouwen, een expert status binnen jouw branche wil claimen, jouw omzet wil laten stijgen en jouw positie in SEO wil verbeteren. Ik zal hieronder deze voordelen één voor één met jou doornemen.

Wil je graag meer weten over hoe social media kan worden ingezet om te groeien als bedrijf? Lees dan deze blog over Instagram: Hoe kan ik met mijn bedrijf groeien via Instagram?

Interactie met klanten

Eén van de hoofdkenmerken van sociale media is de interactie tussen de gebruikers. Het wordt gezien als het perfecte medium om in een online omgeving te verbinden met andere gebruikers. Het biedt dus ook bedrijven de mogelijkheid om te verbinden met hun klanten. Zo kunnen klanten bedrijven makkelijk bereiken via social media en kunnen bedrijven als gevolg makkelijk het gesprek aan gaan met hun klanten. Bovendien biedt social media de mogelijkheid om te reageren onder jouw berichten, waardoor jij input krijgt van jouw klanten. Hoe meer je dus post en hoe meer interactie je krijgt, hoe beter je leert begrijpen wat de behoeftes zijn van jouw ideale klant.

Bovendien is actief zijn op social media de ideale manier om de identiteit van jouw bedrijf over te brengen naar jouw ideale klant. Door bijvoorbeeld informatie te delen over jou en jouw werknemers, leert een potentiële/huidige klant jouw bedrijf en de werknemers beter kennen. Hierdoor kunnen zij sneller een relatie met jou opbouwen. Zoals eerder aangegeven is dit aspect erg belangrijk om potentiële klanten over te laten gaan tot een conversie.

Naamsbekendheid

Door actief te zijn op social media kun je als bedrijf jouw bereik, zichtbaarheid en zo dus ook jouw naamsbekendheid vergroten. Wanneer jij frequent post op sociale media en unieke en waardevolle content deelt, zul jij op den duur steeds meer potentiële klanten aantrekken. Dit zal uiteindelijk jouw naamsbekendheid vergroten. Daarnaast zorg het frequent posten ervoor dat jouw bedrijf top-of-mind blijft.

Expertstatus claimen

Social media is een hele handige manier om jouw kennis te delen en zo dus een expert status binnen jouw branche te claimen. Door frequent te posten over de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw markt en door jouw kennis te delen, geef jij een potentiële klant redenen om bij jou een conversie te doen en niet bij de concurrent. Daarnaast kan dit ervoor zorgen dat wanneer een potentiële klant zit met een behoefte of probleem, deze aan jou zal denken omdat jij hebt laten zien dat jij de nodige kennis en expertise hebt om dit probleem op te lossen.

Omzet

Onderzoek toont aan dat wanneer je als bedrijf actief bent op social media, dit een positieve invloed heeft op jouw omzet. Door regelmatig jouw aanbod te promoten, zal jij namelijk de productoverweging van een potentiële klant beïnvloeden en vergroot je de kans dat hij/zij een aankoop bij jou zal doen.

Grote toevoegde waarde voor SEO

Wat veel bedrijven niet weten is dat hoe actief jij bent op social media ook invloed heeft op jouw score binnen Google zoeken. Dit is namelijk doordat Google o.a. kijkt naar het aantal keren dat er vanuit externe websites wordt gelinkt naar jouw website om de waarde van jouw website te bepalen. Wanneer men naar jouw website linkt via social media zorgt dit voor een natuurlijk link proces. Zoekmachines hechten hier veel waarde aan. Dit houdt dus in dat hoe meer gebruikers naar jouw website linken, hoe hoger jouw SEO-ranking wordt.

Jouw aanwezigheid naar een hoger niveau tillen

Kort samengevat heeft een sterke aanwezigheid op social media heel veel voordelen voor een bedrijf. Al deze voordelen kosten geen geld en leveren veel waarde op. Desalniettemin kun je ook betaalde content inzetten om jouw zichtbaarheid naar een hoger niveau te tillen. Denk bijvoorbeeld aan advertenties. Zit jij eraan te denken om social media advertenties in te zetten maar wil jij hier niet zelf mee aan de slag? Geef het uit handen! Neem contact met ons op en maak gebruik van een vrijblijvend adviesgesprek.

,