Nieuwe Instagram functies in 2020

12 juni 2020
12 juni 2020 WEBSTRIJD

Nieuwe Instagram functies in 2020

Instagram heeft een heleboel nieuwe functies aangekondigd voor 2020! Sommige nieuwe functies van Instagram zijn er al, zoals Facebook Shops, en sommige worden binnenkort gelanceerd, zoals IGTV-advertenties en Instagram Live Shopping. In deze blog vertellen we je alles wat we weten over de Instagram functies die er nog aan komen dit jaar.

Hieronder alle nieuwe Instagram-functies alvast samengevat om een mooi overzicht te behouden:

  1. Facebook Shops

  2. Instagram Shop

  3. IGTV Advertenties

  4. Badges binnen Instagram Live

  5. Instagram Live Shopping

  6. Groen scherm binnen Instagram Stories Filters

  7. AR Filters beschikbaar voor bestaande foto’s en video’s

  8. Instagram Guides

  9. Messenger Rooms

Hieronder vertellen we je per nieuwe Instagram-functie meer wat dit precies inhoudt. Let op: het kan zo zijn dat het bij jou langer duurt voordat het beschikbaar is. Facebook rolt de nieuwe functies meestal random uit. Even geduld dus!

#1 Facebook Shops of Facebook Winkels

Webshops opgelet: Facebook heeft zojuist zijn grootste stap in e-commerce tot nu toe gelanceerd: Facebook Shops!

Laat je niet afschrikken door de naam – met de nieuwe functie kunnen kleine bedrijven online winkels bouwen op zowel Facebook als Instagram. Je kunt voortaan zelfs producten taggen tijdens live uitzendingen.

In Zuckerberg’s eigen woorden: “Dit is de grootste stap die we tot nu toe hebben genomen om e-commerce binnen onze familie van apps mogelijk te maken.”

Op Facebook-bedrijfspagina’s of Instagram-profielen kunnen merken een catalogus met producten en diensten samenstellen die bezoekers kunnen bekijken, opslaan, delen en zelfs kopen. Hoe handig is dat?

#2 Instagram Shop

Niet te verwarren met Facebook Shops, Instagram Shop opent een geheel nieuwe winkelervaring op Instagram.

Dit jaar, het wordt eerst uitgerold in de VS, zie je een nieuw winkel tabblad in de Instagram-navigatiebalk. Deze is bedoeld om je te helpen producten te ontdekken en te kopen.

Instagram Winkel   Instagram Winkel

Volgens het persbericht van Facebook kun je zodra de functie is uitgerold, ‘door selecties van je favoriete merken en makers bladeren, filteren op categorieën zoals beauty en home, en de looks waar je van houdt allemaal op één plek kopen’. Hierdoor wordt het vinden van inspiratie en winkelen in de Instagram-app veel meer gestroomlijnd.

Instagram gaat hiernaast nog een stap verder om producten aan te bieden die een aankoop zullen veroorzaken. Net zoals de nieuwe Pinterest Shopping Spotlights kun je straks door carrousels van winkelbare merken bladeren, en krijg je een “Suggested For You” pagina. 

#3 IGTV-advertenties

Vanaf deze week introduceert Instagram advertenties in IGTV als een manier om videomakers te ondersteunen en hen te helpen inkomsten te genereren met hun video content.

De lancering van videoadvertenties is groot nieuws voor het platform. Dit is de eerste keer dat videomakers vanaf de lancering in 2018 rechtstreeks geld kunnen verdienen met IGTV.

Volgens Instagram zullen de 15 seconden durende IGTV-advertenties eerst verschijnen in IGTV van een selecte groep partners en adverteerders in de VS. Ze hebben wel plannen om dit wereldwijd verder uit te breiden.

#4 Badges binnen Instagram Live

Het concept van ‘badges’ speelt een populaire functie in Twitch en TikTok, waarmee volgers videomakers kunnen ’tippen’ (ofwel fooi geven) tijdens de livestreams. Met de nieuwe functie kunnen kijkers tijdens een Live-video een zogenoemde badge kopen die opvalt in de reacties. De badge ontgrendelt daarnaast extra functies, waaronder plaatsing op de lijst met badgehouders van een videomaker.

Badges zijn momenteel in de VS beschikbaar in 3 verschillende niveaus, gebaseerd op het aantal harten dat ze hebben. Kijkers kunnen één hart kopen voor $ 0,99, twee voor $ 1,99 of drie voor $ 4,99. Kijkers kunnen daarbij tijdens een live video slechts één badge kopen.

Videomakers kunnen zien hoeveel harten een kijker heeft gekocht dankzij een visueel pictogram in de chatstream, waardoor het gemakkelijk is om te zien wie hen ondersteunt voor een shout-out.

#5 Live Shopping

Instagram Live heeft een extra boost gekregen tijdens de COVID-19 periode. Facebook heeft zelfs een toename van 70% in live-weergaven gemeld van februari tot maart, omdat makers en merken nieuwe manieren hebben gevonden om het platform te omarmen tijdens sociale afstand.

Het leek dus een natuurlijke vooruitgang voor Instagram om Instagram Live-functies uit te brengen die kleine bedrijven en gemeenschappen gedurende deze tijd zouden helpen ondersteunen.

Binnenkort zullen de verkopers, merken en ontwerpers in staat zijn om producten uit hun Facebook Shop of catalogus te taggen voordat ze live gaan. Het product wordt dan getoond aan de onderkant van de video, zodat mensen gemakkelijk hierop kunnen tikken.

#6 Groene scherm in Instagram Stories Filters

Iedereen heeft het momenteel misschien over het groene scherm effect van TikTok, maar Instagram werkt stilletjes aan een functie die dit zeker zou kunnen evenaren!

Spark AR Studio (Instagrams studio) heeft onlangs Gallery Picker gepubliceerd. Hiermee kunnen makers AR-effecten publiceren op Instagram die mensen vervolgens kunnen personaliseren met hun eigen afbeeldingen. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen mensen zichzelf vervoeren naar elke omgeving en plaats die ze willen.

#7 Pas AR-filters toe op foto’s en video’s van je filmrol

Binnenkort kun je AR-filters en effect toevoegen aan foto’s en video’s van je filmrol.

Je kunt een foto maken met je telefoon, deze zoals gewoonlijk uploaden naar Instagram Verhalen en vervolgens het filter toevoegen terwijl je bewerkt. Hoe cool?

#8 Instagram Guides

Instagram heeft een nieuw format gelanceerd voor het delen van beheerde, schuifbare content: Instagram Guides.

instagram update 2020

De nieuwe functie biedt gebruikers een gemakkelijkere manier om nuttige aanbevelingen en tips van vertrouwde makers, prominente figuren, organisaties en uitgevers te gebruiken.

“We stellen videomakers in staat om in deze periode contact te leggen met deskundige organisaties om bronnen te delen, inclusief tips over hoe je voor jouw welzijn kunt zorgen, de verbinding met anderen kunt onderhouden of angst of verdriet kunt beheren.”

#9 Messenger Rooms

Er is een nieuwe manier om communities samen te brengen op Instagram: Messenger Rooms!

Als onderdeel van de uitrol van Messenger Rooms van Facebook deze maand, kunnen Instagram-gebruikers nu groepsgesprekken van maximaal 50 mensen maken en eraan deelnemen via de Instagram-app!

En dat was het voor Instagram-functies in 2020!

Bovenstaand is voor ons bekend dat het eraan komt. Dit kan natuurlijk nog meer worden. We houden je op de hoogte. Mocht je hierover vragen hebben, dan horen we ze graag!

 

, , , ,