Pinterest lanceert Shopping Spotlights

28 mei 2020 WEBSTRIJD

Pinterest lanceert Shopping Spotlights

Vers van de pers: Pinterest lanceert een nieuwe feature genaamd Shopping Spotlights. Na vorige maand al diverse nieuwe functies voor online winkelen te hebben gelanceerd, gaat Pinterest nu nog een stapje verder door de introductie van de Shopping Spotlights. Voor de consument ontzettend handig, en voor verkopers ontzettend waardevol. Winkelen op Pinterest was nog nooit zo aantrekkelijk. Benieuwd naar wat dit allemaal inhoudt? We vertellen je graag meer!

Nieuwe functies op Pinterest

In deze periode dat het strompelen door jouw favoriete winkelgangen niet beschikbaar is, wil Pinterest de winkelervaring nog beter naar jou toe brengen. Door de overload aan mooie content, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Vorige maand lanceerde dit platform al een aantal nieuwe functies die het winkelen op Pinterest nog eenvoudiger maken. Het nieuwe Shop tabblad werd gelanceerd en ook het shoppen van (op voorraad) producten geïnspireerd op je eigen pins is nu mogelijk. Zoals Pinterest zelf aangeeft: “Meer dan ooit lijkt het winkelen op Pinterest, alsof je door de pagina’s van je favoriete catalogus bladert die je persoonlijk uitgekozen hebt”. Nou dat klinkt aantrekkelijk, toch?

Pinterest Shopping Spotlights

Op 18 mei lanceerde Pinterest wederom een geheel nieuwe functie: Shopping Spotlights. Hierbij krijg je vanuit deskundigen aanbevelingen over invloedrijke fashion- en huis inspiraties/artikelen. Wat zijn de trends op het moment? Naast keuzes van de Pinterest redactie, kun je gemakkelijk samengestelde ideeën (gebaseerd op de huidige Pinterest-trends) shoppen.

Pinterest Shopping Spotlights

Neem als voorbeeld de terracotta accenten in huis. Wanneer je geïnteresseerd bent in interieur, zie je dit in Pinterest veel terug. Met de Shopping Spotlights stellen deskundigen / stylisten de nieuwste trends voor je samen, waardoor het gemakkelijk wordt de juiste bijpassende artikelen hierbij te shoppen. Shopping Spotlights kun je dan ook wel vergelijken met een persoonlijke stylist. Het was nog nooit zo eenvoudig om de nieuwste trends en productkeuzes van je favoriete influencers en tijdschriften te kopen.

Hoe lanceert Pinterest Shopping Spotlights?

Pinterest markeert de lancering met gastredacteuren, waaronder modeblogger Blair Eadie en interieurontwerper Sarah Sherman Samuel. Zij zullen hun favoriete trends en producten met ons delen. Ze zullen worden vergezeld door de beste uitgeverspartners voor mode en lifestyle.

Waar kun je de Shopping Spotlights op Pinterest vinden?

De Shopping Spotlights verschijnen op het zoek tabblad met productpins die rechtstreeks linken naar productpagina’s van de retailers. Hier kunnen de Pinners gelijk hun aankoop doen. 

Zie je nog niets? No stress! Spotlights worden vanaf woensdag langzaam uitgerold. Binnenkort dus ook bij jou beschikbaar. Het wordt uitgerold op Android en Web en op iOS apparaten in de komende dagen. 

Laat je inspireren op Pinterest en ondersteun hiermee retailers van elke omvang!

Groei via Pinterest

Wil je Pinterest beter leren begrijpen of zelfs adverteren op Pinterest? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Zeker in de lifestyle branche kan dit ontzettend waardevol zijn!

, , ,