3 tips die je niet wilt missen als je op zoek bent naar personeel

21 februari 2023
21 februari 2023 Iselle van Ginkel

3 tips die je niet wilt missen als je op zoek bent naar personeel

Inmiddels heeft meer dan 25% van de bedrijven in Nederland te maken met personeelstekort dus je bent niet de enige die dringend op zoek is naar nieuwe mensen op de werkvloer. In deze blog geef ik je drie tips die je niet wilt missen als je op zoek bent naar nieuwe toppers voor jouw bedrijf.

Nr. 1: Zorg goed voor het huidige personeel!

Het klinkt misschien gek maar als je goed zorgt voor je huidige personeel zorg je ervoor dat mensen willen werken bij jouw bedrijf. Wanneer er goede verhalen rondgaan over jou als werkgever zullen mensen sneller (via via) bij jou solliciteren. Daarnaast is het natuurlijk handig dat je geen personeel hoeft te blijven werven omdat de uitval zo hoog is.

Nr. 2: Deel regelmatig content op social media kanalen.

Om mensen te enthousiasmeren om bij jou te komen werken is het handig om regelmatig (!) content te delen op social media kanalen. Denk hierbij aan:

  • Bedrijfsuitjes
  • Nieuwe medewerkers
  • Lunch
  • Borrels
  • Wintersport

Nr. 3: Zet advertenties in.

Als je bovenstaande al doet dan kun je advertenties inzetten om jouw vacatures onder een bredere doelgroep te verspreiden. Houd er hierbij rekening mee dat je niet de enige bent dus wees origineel met een mooie video, goed aanbod en een duidelijke website.

Mocht je hulp nodig hebben bij het inzetten van advertenties om personeel te werven? Neem dan contact met ons op.

, , ,