Pinterest Ads: Wat zijn de mogelijkheden?

30 januari 2023
30 januari 2023 Ines Ortet

Pinterest Ads: Wat zijn de mogelijkheden?

Pinterest advertising: je hebt er vast wel een keer over gehoord. Doordat het één van de snelst groeiende platforms is, is het aantal bedrijven dat ervoor kiest om advertenties te draaien via Pinterest aanzienlijk gegroeid in het afgelopen jaar. Waarom zou je Pinterest advertenties inzetten om jouw bedrijfsdoelen te behalen en wat is er allemaal mogelijk op dit kanaal? Je leest het in deze blog.

Pinterest als inspiratie kanaal

Pinterest is een visueel platform waar gebruikers kunnen zoeken naar ideeën en inspiratie. Statistieken vanuit Pinterest tonen  aan dat 97% van de zoekopdrachten op Pinterest merkloos zijn. Veruit de meeste Pinterest gebruikers schakelen het platform dus vooral in voor inspiratie. Door als bedrijf hierop in te spelen en vooral content te delen wat jouw doelgroep inspireert, kun je dus op een effectieve manier jouw doelgroep inspireren om over te gaan tot een gewenste actie.

Pinterest advertenties

Adverteren via Pinterest is een geweldige manier om je merk te promoten en je doelgroep te bereiken. Je kunt je advertenties gebruiken voor meer naamsbekendheid, om meer verkeer naar je website te genereren en je conversie te verhogen. Adverteren op Pinterest is ook een kosteneffectieve manier om je merk te promoten. Dit houd in dat je advertenties tegen lage kosten per klik op het platform kunt draaien.

Wanneer een bezoeker scrolt door zijn/haar Pinterest feed, krijgt deze zowel normale als gesponsorde pins (advertenties) te zien. Dit onderscheidt Pinterest van andere platformen, omdat de advertenties zich dus veel beter mengen met de organische content. Een advertentie wordt als gevolg dus veel minder snel gezien als opdringerig of een stoorzender. Dit maakt Pinterest advertenties dus een effectief middel om jouw doelgroep op een natuurlijkere manier te bereiken.

Afbeelding Pinterest advertentie in feed

Wat zijn de targeting opties?

Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare targeting opties via Pinterest.

  • Automatische targeting: Pinterest kiest je doelgroep op basis van details uit je pin
  • Trefwoorden: Bereik mensen die direct actie willen ondernemen door je te richten op specifieke zoektermen. Je advertenties worden in zoekresultaten en bij gerelateerde pins weergegeven
  • Interesses: Bereik mensen op basis van interesse en door middel van de onderwerpen die ze leuk vinden zoals kinderkamers of sneakers. Jouw advertenties worden weergegeven als mensen door hun startpagina bladeren
  • Actalike: Zoek nieuwe, potentiële klanten die dezelfde interesses en hetzelfde gedrag hebben als je huidige klanten
  • Betrokkenheid retargeting: Maak opnieuw contact met mensen die interactie hebben gehad met jouw content op Pinterest, zoals het bewaren van een afbeelding
  • Websitebezoeker retargeting: Bereik mensen die interesse hebben getoond in jouw producten en jouw site of app hebben gebruikt
  • Demografie: Richt je op de juiste doelgroep door middel van informatie zoals leeftijd, gender, locatie en taal

Kortom: er zijn heel veel mogelijkheden om als merk jouw doelgroep te bereiken via Pinterest. Overweeg jij om advertenties te draaien via Pinterest of twijfel je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Aarzel niet om contact met ons op te nemen zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden: info@webstrijd.nl.