Facebook & Instagram advertentievormen

28 december 2022
28 december 2022 Iselle van Ginkel

Facebook & Instagram advertentievormen

Wil jij succesvol adverteren op Facebook en Instagram? Dit betekent dat je moet blijven testen. Je kunt dit doen door verschillende advertentiesoorten in te zetten. Maar welke advertentievormen zijn er nu eigenlijk allemaal? In deze blog geef ik een paar voorbeelden van advertentievormen op Facebook en Instagram. Hiermee hoop ik jou inspiratie te geven om weer nieuwe dingen uit te proberen in jouw advertentieaccount.

#1 Video advertentie

Het wordt steeds moeilijker om je advertentie op te laten vallen tussen de Facebook en Instagram feed. Daarom adviseren wij onze klanten steeds meer gebruik te gaan maken van (korte) video’s.

Video_Ad_Facebook

#2 Carrousel advertentie

Met een carrousel kun je verschillende producten en diensten naast elkaar tonen in een advertentie. Deze advertentievorm geeft je de kans om de kijker wat meer informatie te geven over jouw verschillende producten/diensten. Je kunt er ook voor kiezen om in de eerste kaart van de carrousel een video te tonen (zoals hieronder in het derde voorbeeld). Zo valt jouw advertentie meer op!

Carrousel_ad

#3 Collectie advertentie

Verkoop jij producten? Dan is het handig om gebruik te maken van een collectie ad. Hierin kun je al jouw producten of een deel van jouw producten in een advertentie tonen. De collectie met producten kun je aanmaken onder het kopje handelsbeheer.

CollectieAd

 

#4 Afbeelding advertentie

Ondanks dat we steeds meer video ads inzetten, doen vaak ook de advertenties met 1 afbeelding het nog goed. Test er maar eens mee. Zorg wel dat je de juiste doelgroep te pakken hebt en de conversies goed staan ingesteld.

Facebook_Instagram_Ad

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan in deze blog en kun je dit weer toepassen in jouw eigen account. Kom je er niet uit? Stuur dan een mail naar info@webstrijd.nl.

, , , , , ,