Hoger komen in de Google zoekresultaten?

28 juli 2021 Iselle van Ginkel

Hoger komen in de Google zoekresultaten?

We willen het allemaal.. hoger komen in de zoekresultaten van Google. Maar wat moet je ervoor doen om dit te bereiken? In deze blog geef ik je een aantal tips hoe je hoger kunt ranken in de Google zoekresultaten. 

Wel goed om te weten dat dit niet direct effect heeft op je positie binnen Google. Het duurt vaak wel 3 tot 6 maanden voordat de effecten van onderstaande tips zichtbaar zijn. Wil je snel hoger in Google verschijnen? Dan kun je beter starten met adverteren.

Hoe kom ik hoger in de zoekresultaten van Google?

Wat is nu mijn positie in de zoekresultaten?

Met Google Search Console krijg je inzicht in je organische posities (organische positie is je niet-betaalde positie) op Google. Je ziet dan bijvoorbeeld dat je op een bepaald zoekwoord op positie 8 staat.

Op welke zoekwoorden wil ik beter gevonden worden in Google?

Kies een aantal zoekwoorden (begin met 1 tot 5 zoekwoorden) uit waar je nu al in Google Search Console op wordt gevonden maar je jouw positie op dit zoekwoord nog te laag vindt. Check het zoekvolume op deze zoekwoorden (dit kun je doen in Google Ads) en kijk op welke zoekwoorden genoeg zoekvolume zit en niet te veel concurrentie. Ga met deze zoekwoorden verder.

Hoe kan ik deze zoekwoorden verwerken in mijn website?

Je kunt ervoor kiezen om een huidige pagina te optimaliseren door het zoekwoord meer te verwerken in de pagina. Je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe pagina te schrijven met een van de zoekwoorden uit het zoekwoorden onderzoek.

Hoe geef ik structuur aan mijn pagina?

Vaak begrijpen mensen niet helemaal het verschil tussen H1, H2 koppen. De koppen zijn er eigenlijk om je pagina structuur te geven. In de H1 kop benoem je altijd het zoekwoord. In de H2 koppen geef je de tekst structuur. Zijn er onder de H2 koppen nog meer kopjes nodig, dan gebruik je H3 koppen. Het is belangrijk om op de juiste manier gebruik te maken van de koppen. Op deze manier kan Google jouw website beter en sneller lezen en zul je sneller en hoger in de zoekresultaten verschijnen.

Hoe kan ik de tekst aanpassen die ik terugzie in de Google zoekresultaten?

De teksten die je terugziet in de zoekresultaten worden ook wel de Titel (groen) en de Meta Description (geel) genoemd. Deze kun je per pagina aanpassen aan de achterkant van je website. Het is belangrijk om zowel in de titel als in de meta description het zoekwoord te noemen. Tot slot is het belangrijk om elke pagina te voorzien van een unieke titel en meta description.

WEBSTRIJD_Zoekresultaten

 

Mocht je vragen hebben over betere vindbaarheid in Google of wil je starten met adverteren? Neem dan contact met ons op.

, ,