Instagram introduceert affiliate marketing

28 juni 2021
28 juni 2021 Lisa Derks

Instagram introduceert affiliate marketing

Instagram blijft testen. Nu met een tool voor affiliate marketing. Hiermee kunnen influencers zelf ook commissie verdienen voor de aankopen die zij genereren voor de merken waarvoor ze werken. Wie wat waar hoe? Dat lees je in deze blog!

Instagram Affiliate marketing

Instagram affiliate marketing: natuurlijk al een hele tijd een populair onderwerp. Influencers zijn er tegenwoordig in overvloed en beïnvloeden de verkopen van e-commerce bedrijven op een positieve manier. Tijd om influencers meer te belonen en meer inzichten te verkrijgen in wat hun posts en ondersteuning nou echt oplevert. 

Voorheen konden influencers producten taggen van de merken waarmee ze werken op Instagram. Nu komt Instagram met een nieuwe test: de partnertool. Hiermee kunnen influencers binnenkort commissie verdienen op de aankopen die ze in de Instagram app genereren voor de merken waarvoor ze werken.

Hoe werkt de Affiliate marketing partnertool?

Volgens TechCrunch loopt er in de komende maanden een test met deze nieuwe partnertool. Hiermee kunnen influencers producten aanbevelen aan hun volgers die direct kunnen worden afgerekend. Voor de producten die via de berichten worden afgerekend krijgen de creaters een commissie. Dit betekent dat de producten moeten worden afgerekend via Instagram Checkout, de in-app-betalingstool van Instagram, om een commissie te kunnen verdienen.

Er komt hier een speciaal label voor vanuit Instagram. Net zoals je ziet dat een bericht wordt gesponsord, komt bij deze posts vanuit de partnertool ook een label. Verder is het dus simpel: koop je een product via dit bericht, dan krijgt de eigenaar van deze post een commissie. Op deze manier probeert Instagram het beste platform te worden voor influencers om geld mee te verdienen.

Instagram influencer marketing krijgt een nieuwe dimensie

Deze tool maakt het natuurlijk nog aantrekkelijker voor influencers om via dit platform producten te promoten. Het kan zo zijn dat het voor jou nog niet mogelijk is dit te gebruiken. Instagram zal de komende maanden druk bezig zijn met het testen van de effectiviteit van deze tool en het naar verwachting langzaam uitrollen. Vragen hierover? Neem dan contact met ons op!

, , ,