Google.com/travel: Google helpt de reisbranche met gratis boeking links

18 maart 2021
Posted in Google Tools
18 maart 2021 Lisa Vonk

Google.com/travel: Google helpt de reisbranche met gratis boeking links

Om ervoor te zorgen dat mensen hotels en reisorganisaties makkelijk kunnen vinden wanneer we weer mogen reizen, is Google met wat nieuws gekomen: Hotel boeking links via Hotel Ads op google.com/travel. Zo kunnen wij reizigers nog makkelijker een geschikt hotel vinden. Waar vind je deze handige feature en hoe zorg je er als hotel voor zodat je hier ook verschijnt? Je leest het in deze blog!

Introductie Hotel Ads op google.com/travel

Google helpt reizigers al jaren bij het kiezen van het juiste hotel door een lijst met relevante accommodaties te aan te bieden, waarin je beoordelingen, foto’s en hotelvoorzieningen kunt bekijken. Hotel boeking links worden aangeboden via Hotel Ads. Hierbij worden realtime prijzen en beschikbaarheid weergegeven op specifieke datums. Hier wordt momenteel al volop gebruik van gemaakt.

Om hier vanuit Google nog een schepje bovenop te doen, laat Google vanaf half maart hotels en reisorganisaties over de hele wereld gratis verschijnen in hotel boeking links via google.com/travel. Hier staan ontzettend veel hotels waardoor reizigers alle opties overzichtelijk op een rij hebben staan tijdens het voorbereiden van hun reis. Wanneer een hotel interessant lijkt, is er sprake van een gratis koppeling naar hotelreserveringen op desktops.

google.com/travel

Voordelen google.com/travel

Voor alle hotels en reisorganisaties biedt deze wijziging een nieuwe, gratis manier om potentiële klanten te bereiken. Voor adverteerders is dit ook een kans. Zo kunnen de gratis boekingslinks het bereik van bestaande hoteladvertentiecampagnes vergroten. Iedereen profiteert! De gratis boekingslinks zorgen voor meer boekingsverkeer en meer gebruikersbetrokkenheid.

Hoe verschijn je in google.com/travel?

Hotels of reisorganisaties die al deelnemen aan de Hotel Prices API en Hotel Ads, hoeven geen verdere actie te ondernemen om in gratis boekingslinks op google.com/travel te verschijnen. Ieder hotel of reisorganisatie komt in aanmerking via hun Hotel Center-account. 

Wanneer je als hotel of reisorganisatie nog geen Hotel Center account hebt, kom je momenteel nog niet in aanmerking. Wel is Google druk bezig met het onboardingproces voor nieuwe partners in Hotel Center. Dit wordt de komende maanden uitgerold. Zo probeert Google alle tools verbeteren zonder ingewikkelde technische vereisten en kunnen nieuwe hotels ook gemakkelijk in google.com/travel verschijnen.

Nog meer gratis Google tools!

Na het gratis maken van Google Flights vorig jaar, heeft Google afgelopen april ook het tabblad Shopping geopend voor gratis vermeldingen van online winkels. Google Travel is weer een nieuwe tool om het bedrijven gemakkelijker te maken om in contact te komen met mensen op Google. Google ontwikkelt lekker door! Zo is het in de toekomst mogelijk om mensen te helpen bij het boeken van een vlucht, het vinden van een verblijfplaats en het verkennen van een nieuwe bestemming. Geen duizenden euro’s meer nodig aan advertentiebudget voor de reisbranche dus. Google biedt het voor partners van A tot Z gratis aan.

Aan de slag met Google

Meer weten over hoe Google precies werkt en hoe je bovenaan de zoekresultaten verschijnt? Wij geven je graag advies! We kunnen altijd vrijblijvend even sparren.

, , ,