Video’s maken binnen Facebook Ads

4 januari 2021
4 januari 2021 Lisa Vonk

Video’s maken binnen Facebook Ads

Blijf jij vaker hangen bij video’s of bij afbeeldingen wanneer je door jouw Facebook of Instagram app scrollt? Grote kans dat het antwoord bij video’s is. Video’s maken kost echter tijd en geld, waardoor dit vaak blijft liggen. Uit onderzoek blijkt dat 43% van de bedrijven meer video’s zou produceren als ze hier de tijd en middelen voor hadden. Facebook heeft daarom een makkelijke functie ontwikkeld, waardoor jij video’s gratis en binnen 3 minuten kan maken. In deze blog lees je waar je deze functie kunt vinden en hoe dit werkt.

Gebruikers op mobiele apparaten scrollen vaak snel door alle apps heen, waaronder Facebook en Instagram. Hierdoor is het dus van groot belang dat je creatief bent en hun aandacht trekt. Dit doe je tegenwoordig aan de hand van video’s. Online videomarketing wordt met de dag populairder. Zeker onder de jongere doelgroep. Uit onderzoek blijkt verder dat:

 • 12% koopt het product wat in de video-advertentie wordt genoemd.
 • Vier op de vijf consumenten vinden video handig.
 • Online shoppers kopen bijna twee keer zo snel het product als ze een video hebben gezien.
 • Marketeers die video gebruiken groeien 49% sneller in omzet.

Mooie cijfers, toch? Aan de slag dus met video’s!

Video’s maken binnen Facebook Ads

Aan de hand van vorige statistieken wordt duidelijk dat je als bedrijf video’s bijna niet meer kunt negeren. Helaas lopen de kosten van professionele video’s vaak hard op. Daarnaast kost het veel tijd om zelf mooie video’s te monteren. Hiervoor heeft Facebook een goede oplossing bedacht: de ‘Video maken’ functie. Super handig!

Waar vind je deze functie en hoe zet je dit in? 

Nadat je jouw campagnedoel hebt gekozen en de advertentieset naar wens hebt ingevuld, kom je bij het maken van jouw advertentie aan. Zo maak je een video advertentie met jouw snel & zelfgemaakte video: 

 1. Kies bij advertentieindeling voor ‘Een afbeelding of video’.
  indeling advertentie video

 2. Scroll vervolgens verder naar Advertentiemateriaal. Kies hier voor ‘Video maken’.
  video maken functie facebook ads

 3. Kies een sjabloon wat bij jouw bedrijf en wens past.
  – Sjablonen met stockafbeeldingen
  – Sjablonen voor 2 of meer afbeeldingen
  – Sjablonen voor 1 afbeelding
  sjablonen voor video maken facebook ads

 4. Voeg de afbeeldingen die je wilt gebruiken toe.
 5. Voeg evt. een logo toe.
 6. Klik op ‘Aanpassen’.
 7. Kies evt. een achtergrondafbeelding en een achtergrondkleur.
 8. Voeg de tekst toe die jij in je video wilt laten verschijnen.
 9. Voeg evt. nog een sticker toe. Deze verschijnt over jouw video heen in een gewenste hoek.
 10. Klaar? Klik dan op ‘Video gebruiken’.

Het duurt 30 sec tot 2 minuten voordat jouw video af is. Eventjes geduld dus! Hierna kun je jouw zelfgemaakte video inzetten als advertentie.

Video’s maken: aantal tips

Volgens adverteerder Procter & Gamble krijgt maar 20 procent van de video’s meer dan twee seconden aandacht. Ofwel, die eerste seconden maken of kraken jouw video. Hieronder vind je een aantal tips om jouw video’s echt te rocken:

 • Trek de aandacht van de kijker met een vraag, stelling of actie. Bied een oplossing voor een vraag waar veel klanten mee zitten.
 • Maak verder korte video’s die je boodschap snel overbrengen. Kom in ieder geval in het begin direct to the point.
 • Naast een goede video is een goede titel belangrijk. Zorg dat in de titel direct duidelijk is waar de video over gaat. Trigger de mensen om te blijven hangen.

Video’s op landingspagina’s: doen!

Naast het feit dat het gebruik van video’s onmisbaar zijn geworden in je online campagnes, zijn ze ook een hele goede toevoeging op jouw landingspagina. Uit onderzoek blijkt dat de toevoeging van een video op een landingspagina’s kan de conversie met 80% verhogen. Wordt dus hoog tijd om meer aandacht aan video’s te besteden (mocht je dat nog niet doen)!

Hulp nodig bij Videomarketing?

Wij helpen je graag met het opzetten van jouw video advertenties. Heb je hier vragen over of wil je gewoon even sparren? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons contactformulier invullen (binnen 3 uur reactie), of simpelweg even appen/bellen. We helpen je in ieder geval graag!

, , ,