Google Lens? Wat is het en hoe kan ik het gebruiken?

21 juli 2020
Posted in Google Tools
21 juli 2020 Iselle van Ginkel

Google Lens? Wat is het en hoe kan ik het gebruiken?

Wat is Google Lens? Hoe kan ik er gebruik van maken? Is Google Lens gratis? Hoe ziet de Google Lens button eruit? Dat zijn de vragen die ik ga beantwoorden in deze blog. Laten we meteen beginnen.

Wat is Google Lens?

Met Google Lens krijg je informatie over een object door er een foto van te maken. Op deze manier kun je in een paar seconden van alles te weten komen over de dingen die je om je heen ziet, dat is handig. Dit kunnen allerlei soorten objecten zijn, bijvoorbeeld: gebouwen, teksten, QR-codes, streepjescode maar ook planten, dieren of zelfs kunstwerken (te gebruiken in buiten- en binnenland). Super makkelijk in gebruik en helemaal gratis!

In een Google ontwikkelaarsconferentie in 2017 werd Google Lens onthult. Zelf merk ik in mijn omgeving dat er nog weinig gebruik van wordt gemaakt, terwijl het juist zo makkelijk is! Steeds meer smartphone fabrikanten importeren Google Lens in hun cameramogelijkheden. Zit het bij jou nog niet in je camera en wil je wel gebruik maken van Google Lens, volg dan dit stappenplan.

Stappenplan voor het gebruik van Google Lens:

  1. Download de Google App. Gebruik deze link voor Apple en deze voor Android.
  2. Klik op dit icoon: Google_Lens_Icon
  3. Maak gebruik van Google Lens.

Google_Lens_Voorbeeld

Weetjes over Google Lens:

  • Google Lens kan al ruim een miljard objecten identificeren.
  • Wanneer je Google Lens richt op een visitekaartje heb je mogelijkheid deze gegevens als contact toe te voegen.
  • Je kunt snel tekst kopiëren en plakken door de camera op een stuk tekst te richten. Je hoeft dus nooit meer iets over te typen 🙂
  • Wanneer je een product scant met Google Lens kan je het zo bestellen.
  • Ga je binnenkort met vakantie en wil je graag iets bestellen maar kan je de menukaart niet lezen? Gebruik Google Lens, die vertaalt het zo voor je! 

Heb je vragen over Google Lens of over iets anders? Neem dan contact met ons op!

,