Online marketing strategie in tijden van Corona: 5 tips.

15 maart 2020
15 maart 2020 WEBSTRIJD

Online marketing strategie in tijden van Corona: 5 tips.

Tijdens deze crisis tijden zijn er veel bedrijven die te kampen hebben met de gevolgen van het Corona virus. Toch wil je graag je bedrijf draaiende houden en niet al jouw activiteiten en diensten stopzetten. Hoe pak je dit het beste aan? Waar moet je juist nu aan denken? Hoe zet je jouw marketing het beste in?

1. Stop niet al je marketing activiteiten

Zorg dat je vindbaar blijft in de zoekmachines. Mensen kunnen zich namelijk aan het oriënteren zijn voor jouw product of dienst en dan is er niks zo vervelend dat jij niet meer zichtbaar bent en de concurrent wel. Mocht je willen bezuinigen op online marketing, kijk dan kritisch naar welke campagnes je gaat pauzeren. Je ‘Branded’ en ‘Remarketing’ campagne adviseren we aan te laten staan, aangezien je je hier richt op een bepaalde doelgroep waarbij de kosten beperkt blijven. Dit wordt ook wel het laaghangend fruit genoemd.

2. Zorg voor duidelijke teksten in de advertenties

In tijden van onzekerheid zijn mensen op zoek naar duidelijkheid en flexibiliteit. Zorg ervoor dat je dit communiceert in je advertenties. Denk hierbij aan teksten als: Annuleren altijd mogelijk, Gratis verplaatsen mogelijk of Kosteloos verplaatsen. Laat deze USP’s in Corona tijd ook terugkomen in een balk op jouw website. Dit zal de bezoeker minder snel weerhouden jouw bedoelde actie uit te voeren. Wees flexibel! 

3. Maak een FAQ-pagina

Heb je geen zin in tientallen telefoontjes of mailtjes? Zorg dat jouw website ervoor zorgt dat de onzekerheid bij mensen wordt weggenomen. Maak een pagina met de meest gesteld vragen en de antwoorden hierop. Hierbij kun je denken aan vragen zoals: krijg ik mijn geld terug wanneer ik annuleer? Kan ik om uitstel aanvragen van mijn evenement? 

4. Pak je kans

In deze tijd zullen er veel bedrijven zijn die besluiten om minder te gaan adverteren. Op deze manier gaan er ook minder partijen mee in de veiling in Google. Hierdoor kun je wellicht een hogere plek krijgen in de zoekmachine tegen een stuk lagere kosten. Een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen…

5. Zorg voor goede bereikbaarheid

Mochten mensen toch vragen hebben, is het goed om op jouw website meerdere mogelijkheden te bieden om contact te zoeken. Het zijn onzekere tijden, waarbij men waarschijnlijk meer naar persoonlijk contact zoekt. Denk hierbij aan: telefoon, mail, Whatsapp for Business, Facebook Chat, Chat op de website etc. 

Hulp nodig bij het implementeren van bovenstaande tips? Of heb je vragen hierover? Neem contact met ons op! We zijn bereikbaar via tientallen wegen (tip 5). Mail naar info@webstrijd.nl, bel of Whatapp naar 085-0470772, vul ons contactformulier in of zoek ons op via onze Social kanalen. We zijn te vinden onder onze naam WEBSTRIJD! Succes!