5 fouten bij Facebook & Instagram campagnes

27 oktober 2022 Iselle van Ginkel

5 fouten bij Facebook & Instagram campagnes

Heel waarschijnlijk heb jij campagnes lopen op Facebook en Instagram, klopt dat? Er zijn in Facebook for Business zoveel opties dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik deel daarom de 5 meest gemaakte fouten met je. Dan hoef jij deze fouten niet meer te maken.

1. Te lang adverteren met hetzelfde beeld/video

Als je een campagne draait met verschillende advertenties zie je vaak dat 1 ad zorgt voor goede prestaties. Naar mate de tijd vordert zie je de prestaties van de advertentie afnemen. Mensen hebben ‘genoeg’ van deze advertentie en gaan niet meer over tot een actie. Wissel daarom regelmatig je advertenties.

Nog een extra tip: maak meer gebruik van video, het bereik van een video ad ligt gemiddeld 135% hoger!

2. Direct starten met een verkoop campagne onder een koude doelgroep

Als jouw merk/bedrijf net bestaat en je nog niet veel volgers/websitebezoekers hebt. Begin dan niet gelijk te schreeuwen naar een koude doelgroep ‘koop mijn product’. Zet eerst een bereik/verkeer campagne op waarbij je jouw bedrijf/merk/dienst introduceert. Beantwoord in de ad de volgende vragen: Wie ben jij? Wat doe jij en waarom? Waarom moeten klanten bij jou zijn en niet bij de concurrent? Wanneer mensen op jouw website zijn geweest of je zijn gaan volgen op social zou je de doelgroep een conversie/verkoop ad kunnen tonen.

3. De landingspagina sluit niet aan bij de advertentie

Die meeste mensen die op Facebook & Instagram klikken op een ad komen via mobiel. Het is daarom goed dat mensen niet hoeven te zoeken naar het product wanneer ze landen op jouw website. Adverteer dus niet met een witte blouse en laat mensen landen op een pagina met 100 witte blouses. Kies er juist voor om de mensen direct te laten landen op de productpagina.

4. Altijd gebruik maken van dezelfde advertentie indeling

Kies jij altijd voor advertenties in het overzicht met 1 afbeelding? Probeer ook eens een andere vorm! Wat dacht je van reels, stories (meerdere achter elkaar), een carrousel. Er zijn zoveel mogelijkheden, test ze! O ja en nog iets: voeg minimaal drie verschillende ads toe per adgroup.

5. Starten met saai/onopvallend beeldmateriaal

Een gemiddeld persoon ziet ruim 300 (!) reclame uitingen op een dag! Hoe ga jij ervoor zorgen dat je opvalt tussen al deze reclames? Denk hier van te voor goed over na en start niet met saai en onopvallend beeldmateriaal. Dan is het namelijk zonde van het advertentiebudget wat je uitgeeft aan Facebook en Instagram.

Heb jij advertenties draaien maar bereik je niet het gewenste resultaat? Neem dan contact met ons op.

 

, , , , ,